En dags behövlig vila :)

I dag har jag inte gjort många knop, som man säger. Satte klockan i morse, men igonrerade den och sov ända till kl 9. Underbart! Skulle egentligen varit på det nya gymmet i Hässleholm och tränat för att se om något av passen hade passat mig att hålla i, men jag kände det i kroppen redan när jag vaknade att så inte skulle vara fallet idag. Ont i lederna efter lite för mycket arbete. Men idag har jag fått vila min kropp :)
Det blir ju inte sämre av att det är otroligt fint och soligt väder ute idag. Något som jag har uppfattat och njuter av, men från soffan. Vet att det är idioti att sitta inne en sådan här dag, men jag behöver min ensamhet idag. Ingen stress och inga människor som springer rundor. Bara jag och lite bra serier på datorn. Kommer att komma fler dagar då jag kan vara ute och njuta av vädret :)

Men den stora frågan för dagen är ändå, vad ska jag hitta på på valborg? Har bestämt att fira den med järngänget men undrar om jag kan lita på dem så mycket att jag kan lägga hela planeringen i deras händer? Nej, nu är det kontrollmänniskan Robert som pratar igen. I grund och botten hade det varit väldigt roligt att bara få släppa efter för vad någon annan har bestämt och planerat. Bara få känna mig totalt ansvarslös. En välkommen brytning i mitt så annars inrutade och ansvarsfulla liv.

Nu ska jag hinna kolla på 2 avsnitt till av Californication, som jag nyligen upptäckt och riktigt älskar. Den handlar just om det att inte ta ansvar för sina handlingar. Trots att det inte går helt rätt för huvudkaraktären så hade det varit underbart att bara få släppa alla regler och normer för en liten stund i alla fall.

Njut idag, mina vänner!

En öl...

... sitter jag med i handen. Detta för mig är en fredagskväll. Jag har nu jobbat i 9 dagar i streck och förra veckan blev det 30 massager på jobbet och sen 6 timmars arbete på Rusta i helgen. Men i morgon är jag ledig. Ledig från diverse arbete, men inte ledig från alla måsten som inte hinns med när jag jobbar. Men jag är ledig i alla fall :)

De senaste två veckorna har jag faktiskt varit riktigt duktig, tycker jag. På måndagar och tisdagar har jag gått upp en timme tidigare än vad jag behövt och tagit en promenad i morgonsolen. Helt underbart!! Sen kände jag att jag hade ett litet sockerberoende efter påsk, så jag började att vara lite mer restriktiv med sötsakerna och fikorna. Så måndag till fredag eftermiddag är det stopp för sådant, medan allt är tillåtet på helgen. Tycker det går riktigt bra, och är stolt över mig själv. Sen har jag lite draghjälp nu när jag känner att det finns en anledning att ta hand om min kropp. Vill ju vara fin nu när det man har någon nära igen :)

I morgon ska jag till Hässleholm o träna på gymmet som jag hoppas på att jag ska bli inspiratör på. Förra gången blev det en rejäl genomgång :) Mycket skönt. Blir så glad att läsa på FB och diverse bloggar att människor är aktiva och tränar.
Nu ska jag ringa ett viktigt samtal :)
Hörs snart igen mina vänner!

Härligt!

Nu har jag jobbat i 8 dagar och borde säga att jag är helt utpumpad och det har jag också varit. Men då upptäcker jag att det finns andra saker som ger mig energi.
Bland annat så är det mycket energigivande med alla härliga människor som är nöjd med massagen jag ger dem. Är helt underbart att se dem ställa sig upp efter massagen och se helt groggy ut. Det ger massor av energi.

Idag har jag även läst ut en bok. Något som inte hänt på ca 2,5 år. Och det var en underbart bra bok, hade lite svårt att lägga ifrån mig den. Det är ganska konstig känsla egentligen, när man hittar en bok som man verkligen tycker om. När man väl börjat, så blir man lite besatt av historien och har svårt att lägga ifrån sig boken. Man vill bara fortsätta att vända sida så man får veta vad som händer "runt nästa hörn". När man sen har läst klart den så är man glad en liten stund över att man fått vara med om ett sånt bra äventyr, sen kommer besvikelsen. Besvikelsen över att det gick så fort att läsa klart. Man vill ju fortsätta att leva i den lilla världen som historien skapar. Just nu känns det lite tomt. Vad ska jag nu hitta på?
Som tur är så har jag kontakter :) Maria tack för att jag fick låna boken av dig, och jag hoppas att du har något nytt jag kan drömma mig bort i nästa gång vi ses!

Sist men absolut inte minst så finns det en sak till som ger mig mycket energi. Det är en person som jag nyligen träffat men som redan känns så självklar i mitt liv. Konstigt att det kan bli så egentligen, men mycket skönt också. En flicka som verkligen får det att kännas som fjärilar i min mage. Hoppas du sover gott inatt, Emilie :)

Kanske är man dum...

Sitter o kollar på ett program på SVT 2 om vuxna som slår barn. Om elever som blir slagna i skolan av lärare som tydligen inte klarar av att hålla ordning utan att ta till våld. Äldre människor som pratar om att man ska ha respekt, men samtidigt tycker att det är helt okej att bruka våld mot barn.
En stor manifestation mot ett åtal mot en äldre man som slagit ett barn och en påföljande insamling för att betala de 3500 kronorna som den åtalade dömdes till att betala. Hade det varit en vuxen människa som tagit emot slagen från denna äldre man så hade domen troligtvis blivit hårdare. Men det fanns ingen som ställde sig på barnets sida och han fick inte ens en företrädare i rätten. Massor av sådana exempel tas upp i programet och jag sitter här och blir mer och mer förbannad.
Det verkar som att det är helt okej att slå barn. Att det inte skulle vara jämlikt mellan människor. Snarare så att barn är mindre värda och ska tåla att bli slagna, om de sätter sig emot de vuxna eller provocerar äldre.
Självklart tycker jag att det ska sättas gränser och barn ska läras hur de ska bete sig ute i samhället, men jag tycker det är helt absurt att det ska ske genom aga.
De flesta fall som gick till domstol resulterade i låga straff för ringa misshandel. I alla fall som togs upp, utom ett. Där blev det en dom som baserades på den hårdare åtalspunkten: misshandel, och straffet blev... ungdomsvård. Den gången var det en elev som slog en lärare, och det var inte tal om att det var ringa misshandel.

Kanske är jag dum, naiv och inte tillräckligt erfaren för att förstå att barn måste tillrättavisas genom aga. Men då hoppas jag att jag för alltid är dum, naiv och oerfaren...

RSS 2.0