Ensamhet?

Lördag kväll... har precis kommit hem till Ronneby efter en filmkväll hos en kompis i Olofström. Snart sängdags. Har tänkt lite på ensamhet på sistonde.

Att vara ensam kan vara det tråkigaste som finns. Att vara ensam kan vara det bästa och härligaste som finns. Återigen handlar det om hur man tar det inte hur man har det. Om man är tvungen att vara ensam är det otroligt lätt att tycka att det är väldigt tråkigt. Ingen att prata med, ingen att umgås med osv. Detta kan tära på en väldigt mycket, kännas som en börda.
Har man däremot möjligheten att välja att vara ensam ibland kan det kännas som himmelriket. Att äntligen få lite lugn och ro runt sig och komma ifrån alla människor. Så min tanke var alltså att ställa in sig på att det är skönt att vara ensam, att hinna med det som man annars inte hinner. Det fungerar faktiskt... ett tag. Men helt plötsligt är allt gjort och då blir det återigen ganska tråkigt att sitta ensam.

En annan syn på ensamhet uppmärksammade jag efter en kompis uttalande. Han sa att han gått från att vara ensam till att vara singel. Med att vara ensam menade han att han var singel men inte på marknaden, så att säga. Med singel menade han att han återigen hade börjat dejta.

Det viktigaste är dock att inte känna sig ensam i världen. Att veta att man har människor runt sig som bryr sig och finns för dig. Glöm därför inte att vara mån om de du har runt dig, då får du mycket tillbaka.

Nu är det dags att sova...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0