Time goes by...

Tiden går, dagar blir till år....
Ja det låter sjukt deprimerande. Men egentligen är jag inte så negativ idag. Snart har det gått två år sedan jag påbörjade min utbildning till friskvårdskonsulent i Olofström. Jag kan säga att det utan tvekan är de bästa två åren i mitt liv. Helt underbart att fått möjligheten att lära känna så många nya människor. Personer som redan har betytt så mycket för mig och förhoppningsvis kommer att betyda mycket en lång tid framöver. Jag är ganska trött på de där mailen man får skickade till sig från diverse personer som innehåller texten "i dag är vi vänner, men kanske inte i morgon". Jag vill inte ens tänka den tanken att ngt som jag njuter av nu kommer att ta slut. Om jag skulle börja oroa mig för att saker kan ta slut så kan jag lika gärna sluta leva. Oro har jag haft tillräckligt av!

Idag hade vi liten skolavslutning. Vi ska vara ifrån varandra 10 veckor innan vi träffas igen i juni för att avsluta på riktigt. Känns underligt. Känns tomt. Men samtidigt är jag så lycklig över att ha alla dessa vänner i mitt liv.
Nu ska man alltså gå in i rollen som friskvårdskonsulent... Något som jag ser mkt fram emot. Älskar att hålla på med detta och hoppas verkligen att framtiden har ngt för mig inom detta området.... Men samtidigt vet jag att det är jag som bestämmer... just nu är jag här och nu. Framtiden blir det jag gör den till!
Ja, för att gå tillbaka till början. Gårdagens framtid är redan här och snart förbi! Mina småbröder blir 22 och 17 snart. De som jag har delat min barndom med.... en barndom som man nu kan titta tillbaka på o säga vara mer än 15 år sedan. Lille Rasmus har idag kört bil för första ggn... sjukt!
Men ingen idé att oroa sig o stressa. Tiden går inte, den kommer hela tiden!

Ta vara på nuet... det händer ganska mkt just nu, öppna ögonen!

Friskvård?

Ny vecka, nya uppgifter... skönt!
Friskvård för mig innebär inte bara att träna, äta nyttigt och att gå o lägga sig i tid. Nej, friskvård är även när man gör saker som gör att man mår bra. Alltså äter gott, träffar kompisar och gör roliga saker.
Men när känner man att det har blivit lite för mycket av det goda?
Helgen innebar ganska mycket godis, snabbmat och läsk. Min kropp var inte beredd på det, och visade det ganska klart. Kände mig bakfull av allt godis jag ätit kvällen innan. Var underbart skönt att få springa av sig den känslan idag på army trainingen. Så nästa helg har jag ett nytt koncept. Mindre godis, nyttigare mat och kanske till och med lite träning, Kommer dock inte att minska på umgänget med kompisar.
När jag nu läser igenom vad jag skrivit upptäcker jag att jag börjar leva upp till de allmäna fördomarna om friskvårdare... morotsätande träningsnarkoman.
Det viktiga är ju att man inte tvingar in ngn annan i samma tänk som en själv, utan hjälper dem att själv hitta vad som passar dem. Det är det, som det innebär att vara friskvårdskonsulent.


En joggingtur i dessa omgivningar... underbart!


RSS 2.0