Idag börjar träningen...

... inför Göteborgsvarvet 2011. Jag var ute o sprang för första gången på länge. O det var så skönt!!
Jag var lite upptrissad när jag började så jag drog iväg lite för snabbt för att vara ett långlöp. Men sprang en runda som jag hade lite valmöjligheter på så det blev lite kortare. Så det fick bli ett tempopass istället.
Trodde att jag hade sprungit ca 2,5 km och var därför lite missnöjd att det tog så lång tid som det tog, men visade sig att jag sprang 3,8 km o det är ju en jäkla skillnad. Så jag är nöjd med dagens insats.

När jag kom hem så startade jag även upp en träningssida på funbeat.se. Det kommer att bli kul att följa den egna träningen därifrån och om ni är sugna på att starta en sida där så kan vi ju bli "vänner" där så kan vi ta del av varandras träningar :)

Nu är jag sugen på att köpa en pulsklocka med GPS så blir träningen ännu roligare, men med tanke på min nuvarande ekonomi så lär det inte bli någon sådan före 2015... :(
Kollade på en som ska funka på typ allt.(Garmin Forerunner 310XT) Hade passat mig skitbra om jag vill fortsätta med triathlonen, men passar inte min ekonomi så bra så det får nog bli en billigare ändå.

Annars så traskar det på. Jag jobbar lite överallt och är jäkligt glad att jag klarar att pussla ihop veckan fullt med jobb. Känns tryggt och bra. Hoppas det inte är tillfälligt bara.

Ha det gött!!

En hel sommar har gått...

... utan ett enda blogginlägg för min del. Men jag får ursäkta mig med att jag har jobbat som en idiot. Dock inte med några stora ekonomiska framsteg, men jag har överlevt i alla fall.
Så i morgon börjar jag jobba i Malmö igen och veckan efter börjar jag i Lund. Är inte jättesugen på att börja pendla igen. Men kommer nog in i det snart.

Jag skulle helst av allt vilja öppna upp mitt eget place, så därför letar jag efter en lokal nu. Spelar inte någon större roll var det är, förutom att det inte får vara för lång resväg från Kristianstad. Sen har jag under sommaren lärt mig ännu mer om behandlande massage och fysioterapi och det är det jag är född att göra. Fasen vad kul det är att utföra behandlingarna och att se vilka underbara resultat som man med så lätta medel kan uppnå.

Annars rullar allt på. Jag flyttade i början juni in i min 2:a på Lyckans höjd i Kristianstad. Och jag njuter massor av att ha en större lägenhet. Men helst skulle jag vilja ha kapital för att köpa de möbler mm som behövs för att uppnå en riktig hemtrevnad. Men det kommer väl någon gång i framtiden.

Nu ska jag sticka på fotboll o tejpa o massera.

See ya!

soffläge alldeles för länge

Nu har jag varit praktiskt taget i horisontellt läge i 11 dagar. Först när min förkylning som jag haft sedan början av denna månad tyckte att det skulle vara ett bra tillfälle att explodera i feber. Detta gjorde att jag blev liggande i hög feber i flera dagar. Sedan övergick det i en svullnad i körtlarna i halsen, och sedan upp mot öronen. Vilket resulterade i att jag inte kan svälja utan att det känns som att det exploderar i öronen.

Det värsta av allt detta är att jag är värdelös på att vara sjuk. Låter lite konstigt kanske men jag suger verkligen på att vara sjuk. Hur suger man på att vara sjuk då?
Jo, i mitt fall innebär det jag först blir väldigt gnällig när jag insjuknar. Men det är väl inte så konstigt eftersom jag är kille. Nästa steg är att när jag blir riktigt sjuk, så blir jag totalt handikappad. Jag orkar inte fixa mat och oftast så tappar jag all aptit, vilket betyder att jag blir tröttare och bara mer sängliggande. Och så fortsätter det i den stilen, så när jag väl blir frisk från sjukan så tar det lång tid innan jag återkommer fullt till min normala form.
Jag är fortfarande inte frisk, men nu har jag i alla fall börjat koncentrera mig på att börja äta igen. Och det är något som jag verkligen behöver. Verkar som att jag tappet 5 kg sen jag blev sjuk och efter min promenad idag kan jag erkänna att jag har tappat massor av kondition.

Men första steget att förändra är ju att bli medveten om det så det är bara till att göra det bästa av denna situationen. Om bara svullnaden i halsen vill släppa sitt grepp också, så hade jag varit vansinnigt glad.

Inte så innehållsfull blogg denna gången, men fick något att göra i ca 10 min.
Hoppas på att vara frisk nästa gång jag skriver.

En dags behövlig vila :)

I dag har jag inte gjort många knop, som man säger. Satte klockan i morse, men igonrerade den och sov ända till kl 9. Underbart! Skulle egentligen varit på det nya gymmet i Hässleholm och tränat för att se om något av passen hade passat mig att hålla i, men jag kände det i kroppen redan när jag vaknade att så inte skulle vara fallet idag. Ont i lederna efter lite för mycket arbete. Men idag har jag fått vila min kropp :)
Det blir ju inte sämre av att det är otroligt fint och soligt väder ute idag. Något som jag har uppfattat och njuter av, men från soffan. Vet att det är idioti att sitta inne en sådan här dag, men jag behöver min ensamhet idag. Ingen stress och inga människor som springer rundor. Bara jag och lite bra serier på datorn. Kommer att komma fler dagar då jag kan vara ute och njuta av vädret :)

Men den stora frågan för dagen är ändå, vad ska jag hitta på på valborg? Har bestämt att fira den med järngänget men undrar om jag kan lita på dem så mycket att jag kan lägga hela planeringen i deras händer? Nej, nu är det kontrollmänniskan Robert som pratar igen. I grund och botten hade det varit väldigt roligt att bara få släppa efter för vad någon annan har bestämt och planerat. Bara få känna mig totalt ansvarslös. En välkommen brytning i mitt så annars inrutade och ansvarsfulla liv.

Nu ska jag hinna kolla på 2 avsnitt till av Californication, som jag nyligen upptäckt och riktigt älskar. Den handlar just om det att inte ta ansvar för sina handlingar. Trots att det inte går helt rätt för huvudkaraktären så hade det varit underbart att bara få släppa alla regler och normer för en liten stund i alla fall.

Njut idag, mina vänner!

En öl...

... sitter jag med i handen. Detta för mig är en fredagskväll. Jag har nu jobbat i 9 dagar i streck och förra veckan blev det 30 massager på jobbet och sen 6 timmars arbete på Rusta i helgen. Men i morgon är jag ledig. Ledig från diverse arbete, men inte ledig från alla måsten som inte hinns med när jag jobbar. Men jag är ledig i alla fall :)

De senaste två veckorna har jag faktiskt varit riktigt duktig, tycker jag. På måndagar och tisdagar har jag gått upp en timme tidigare än vad jag behövt och tagit en promenad i morgonsolen. Helt underbart!! Sen kände jag att jag hade ett litet sockerberoende efter påsk, så jag började att vara lite mer restriktiv med sötsakerna och fikorna. Så måndag till fredag eftermiddag är det stopp för sådant, medan allt är tillåtet på helgen. Tycker det går riktigt bra, och är stolt över mig själv. Sen har jag lite draghjälp nu när jag känner att det finns en anledning att ta hand om min kropp. Vill ju vara fin nu när det man har någon nära igen :)

I morgon ska jag till Hässleholm o träna på gymmet som jag hoppas på att jag ska bli inspiratör på. Förra gången blev det en rejäl genomgång :) Mycket skönt. Blir så glad att läsa på FB och diverse bloggar att människor är aktiva och tränar.
Nu ska jag ringa ett viktigt samtal :)
Hörs snart igen mina vänner!

Härligt!

Nu har jag jobbat i 8 dagar och borde säga att jag är helt utpumpad och det har jag också varit. Men då upptäcker jag att det finns andra saker som ger mig energi.
Bland annat så är det mycket energigivande med alla härliga människor som är nöjd med massagen jag ger dem. Är helt underbart att se dem ställa sig upp efter massagen och se helt groggy ut. Det ger massor av energi.

Idag har jag även läst ut en bok. Något som inte hänt på ca 2,5 år. Och det var en underbart bra bok, hade lite svårt att lägga ifrån mig den. Det är ganska konstig känsla egentligen, när man hittar en bok som man verkligen tycker om. När man väl börjat, så blir man lite besatt av historien och har svårt att lägga ifrån sig boken. Man vill bara fortsätta att vända sida så man får veta vad som händer "runt nästa hörn". När man sen har läst klart den så är man glad en liten stund över att man fått vara med om ett sånt bra äventyr, sen kommer besvikelsen. Besvikelsen över att det gick så fort att läsa klart. Man vill ju fortsätta att leva i den lilla världen som historien skapar. Just nu känns det lite tomt. Vad ska jag nu hitta på?
Som tur är så har jag kontakter :) Maria tack för att jag fick låna boken av dig, och jag hoppas att du har något nytt jag kan drömma mig bort i nästa gång vi ses!

Sist men absolut inte minst så finns det en sak till som ger mig mycket energi. Det är en person som jag nyligen träffat men som redan känns så självklar i mitt liv. Konstigt att det kan bli så egentligen, men mycket skönt också. En flicka som verkligen får det att kännas som fjärilar i min mage. Hoppas du sover gott inatt, Emilie :)

Kanske är man dum...

Sitter o kollar på ett program på SVT 2 om vuxna som slår barn. Om elever som blir slagna i skolan av lärare som tydligen inte klarar av att hålla ordning utan att ta till våld. Äldre människor som pratar om att man ska ha respekt, men samtidigt tycker att det är helt okej att bruka våld mot barn.
En stor manifestation mot ett åtal mot en äldre man som slagit ett barn och en påföljande insamling för att betala de 3500 kronorna som den åtalade dömdes till att betala. Hade det varit en vuxen människa som tagit emot slagen från denna äldre man så hade domen troligtvis blivit hårdare. Men det fanns ingen som ställde sig på barnets sida och han fick inte ens en företrädare i rätten. Massor av sådana exempel tas upp i programet och jag sitter här och blir mer och mer förbannad.
Det verkar som att det är helt okej att slå barn. Att det inte skulle vara jämlikt mellan människor. Snarare så att barn är mindre värda och ska tåla att bli slagna, om de sätter sig emot de vuxna eller provocerar äldre.
Självklart tycker jag att det ska sättas gränser och barn ska läras hur de ska bete sig ute i samhället, men jag tycker det är helt absurt att det ska ske genom aga.
De flesta fall som gick till domstol resulterade i låga straff för ringa misshandel. I alla fall som togs upp, utom ett. Där blev det en dom som baserades på den hårdare åtalspunkten: misshandel, och straffet blev... ungdomsvård. Den gången var det en elev som slog en lärare, och det var inte tal om att det var ringa misshandel.

Kanske är jag dum, naiv och inte tillräckligt erfaren för att förstå att barn måste tillrättavisas genom aga. Men då hoppas jag att jag för alltid är dum, naiv och oerfaren...

Så vaknade jag...

Jag sitter nersjunken i en otroligt bekväm fåtölj. Luften runt omkring mig är tung o ljummen. Svagt, svagt kan jag skönja en lugn och rofylld melodi i bakgrunden. Runt mig har jag en underbart skön och mjuk badrock och på fötterna bekväma badtofflor. Märker att jag, efter en lång härlig helkroppsmassage, är helt avslappnad och upplever att jag inte har ett enda problem i hela världen. I handen har jag en grymt god smoothie som jag sakta smuttar lite på då och då. Snart är det dags för ett varmt bad i bubbelpoolen som står och bubblar bredvid mig. Tänk vad livet är härligt...
...hann jag tänka innan jag vaknade upp kl 5 på morgonen, innan det var dags att ta tag i dagens bestyr och krav. Undrar om mitt undermedvetna vill säga mig något ?

mitt i natten

Klockan är mitt i natten och jag sitter o kollar på en värdelös film. Jag har haft en mycket trevlig dag. Efter att ha kommit hem från Malmö. så tog jag det lugnt hemma ett tag, sen var det dags att köra till Hässleholm (som jag nyligen hörde hade blivit utnämnd som Sveriges tråkigaste stad). Där tog jag en fika med en väldigt trevlig tjej som jag hoppas få träffa igen.

Sen var det dags för en fotbollsmatch mot Hässleholm Freeflow. Utgången på den matchen var 8-0 i vår favör. Jag spelade 45 minuter och hade skitkul. Var riktigt roligt att kunna spela ut lite, bygga lite självförtroende :)
Så vad kan jag säga om denna helgen? Den har varit fullsmockad av planer och händelser men det har än så länge varit en härlig helg.
Denna, nyligen uppstartade, dagen ska vi fira min lille mellanbror som fyller 23 idag. När man tänker på det så inser jag själv hur gammal jag är. Men det sköna är att det inte skrämmer mig :) Trots vissa ekonomiska tillkortakommande och alldelles för mycket arbete så mår jag bättre än någonsin och känner mig mycket mer självsäker än tidigare :)
Livet är fint ibland! Oftare nu än tidigare. Jag vill inte kalla mig gammal, men livserfarenhet har faktiskt betydelse för mitt välmående :)
Kram till alla mina kära vänner som gör mitt liv ytterliggare bättre!

Lösa trådar...

Så idag har jag bara tagit det lugnt. Var nere o kollade Hjärsås/Värestorp mot ett ungdomslag från Nosaby på konstplanen på Kristianstad IP. Var en riktigt rolig match att titta på, och så fick jag vara lite sjukvårdare också när min bror fick lårkaka. Tråkigt att det snöade bara, men solen kom fram i slutat iaf.
Kollade på Melodifestivalen igår. Tycker faktiskt att Annas låt var riktigt bra, men tror inte att den har så mycket chans i Norge. Som vanligt verkar det ha rört upp massa känslor angående vem det var som vann. Men tycker att det var många bra låtar med i år.

Angående rubriken. Har försökt att ordna upp lite lösa trådar från min tidigare relation. Men märker att det är svårare än jag hoppats på när personen jag ska lösa problemen med inte är lika samarbetsvillig, ärlig eller ens går att få tag på. Ska bli så underbart skönt att snart kanske få lägga allt det gamla bakom mig och kunna koncentrera helt o hållet på mig själv och nuet istället. Men är inte riktigt där än... tyvärr!
Jag hoppas att nu andra inte har dessa problemen för de är inte roliga, men som det står på min facebook-sida: "Livets hemlighet: Allt löser sig!"

Ha det bra alla mina kära vänner!

Lördag

Sitter just nu o kollar på Weddingsinger. Funkar.
Idag har jag spelat fotboll igen :) Fick spela hela andra halvlek mot Tjörnarp på grusplanen i Sibbhult. Och det kändes skitkul. Jag kan ju inte säga att jag tyckte att det gick jättebra för mig, men jag presterade det jag kunde och orkade. Men med mer träning med boll och bättre kondition så kan det nog bli några hyfsade minuter denna säsongen. Det bästa var att det var ett helt underbart väder att spela i. Strålande solsken och ett par plusgrader. Helt underbart. Vårkänslorna sprudlar!

Ikväll har det bara varit en skön kväll. Melodifestival med öl och chips i sällskap med min lillelillebror. Känns skönt att bara ta det riktigt lugnt o känna att livet är ganska skönt, riktigt skönt faktiskt!

Borde sova nu...

Jag borde ha somnat för ca 1 timme sedan, men det går inte riktigt som jag har tänkt. I kväll har jag nämligen tagit upp träningen igen. Fotbollsträning i ridhuset i Hjärsås stod på schemat. Tycker att det gick sådär. Jag har verkligen inte samma kondition som jag hade en gång i tiden, däremot har jag mer lugn i mig själv. Det är så mycket roligare att spela boll nu. Jag blir inte knäckt för varje misstag som jag gör på träningen, har inte samma inre stress p.g.a. rädslan att misslyckas. Jag mår helt enkelt lite bättre. Mycket beror nog på att jag inte jagar en plats i A-laget. Tidigare har det varit beviset på att jag är något inom fotbollen, men nu är det bara kul att vara en i gänget, helt underbar känsla!

Så tillbaka till varför jag inte kan somna. Jag tränade fram till kl 21 och sen har jag väldigt svårt att varva ner. Tar lång tid innan kommer ner tillräckligt för att somna. Men ska snart ge det ett försök, ska gå upp kl 5 i morgon. Så jag måste sova lite i alla fall.
Min morgondag är riktigt späckad med massa kul saker. Först jobba med massagen, tror att det kommer vara många bokningar. Efter jobbet är det dags att sticka ner till Malmö för att hälsa på en underbar vän som jag saknat massor. När jag sen är tillbaka i Kristianstad så är det bara till att köra till Hjärsås för att va med på en trevlig kväll med laget. Sen är det nog dags att sova :)

Men idag är idag, och nu är det dags för bingen. Nana sött mina vänner!

En ny vecka- ett nytt försök

Efter att ha haft en vilande vecka förra veckan med en underbar helg som avslutning, så kliar det i fingrarna att komma igång igen. Är dock inte helt symtomfri än. Lite retligt i halsen o en näsa som rinner då och då. Hoppas verkligen att allt försvinner denna vecka så att jag kommer igång med träning m.m.

Som jag skrev var helgen riktigt härlig. Umgicks med mina goda vänner både på fredag och lördag. Sen avslutade jag veckan på söndagen med at åka till Bjärnum för att kolla på Hjärsås-Värestorp IF som mötte Bjärnum i den första DM-matchen. Tyvärr blev det förlust med 4-2, men allt såg inte helt fel ut. Personligen tycker jag att det som saknades mest var intensiteten. Hade behövt lite extra kraft i närkamperna och lite bättre rörelse när man inte har bollen. Hade gärna hört mer snack inom laget. Hörde inte mångas röster. När tröttheten kom så kom även långbollarna, som gick över huvudet på mittfältet. Hade varit bättre att försöka hålla bollen på marken när man spelar på en sån fin konstgräsplan som näst intill är helt platt. Lite variation i spelet hade varit det bästa, variera långbollar med markbollar genom mittfältet. Men det var som sagt första DM-matchen och den andra matchen för detta året. Så det är mycket att bygga på och mycket att jobba med, men det ser positivt ut för säsongen.

Nu är det dags att förbereda mig för jobbet.
Hörs!

Bra helg :)

Så nu är det söndag igen. Men denna veckan har inte varit som vanligt pga av att jag varit hemma varje dag. Det känns som den har gått långsamt och det är ju positivt för då känns det som att jag har vilat ett bra tag. Nu är jag nästan frisk och bestämt mig för att i morgon är det dags att gå tillbaka till arbetet.
Helgen som har går har varit jättetrevlig med mycket social kontakt. I fredags var jag hemma hos Niklas och Annica för lite fredagsmys med goda vänner och igår var jag på inflyttningsfest hemma hos Hanna och Otto i N. Sandby. Underbart fint hus de flyttat till! Självklart var jag nykter och även chaufför för kvällen.
Känner fortfarande att jag har lite brist på energi, men det kan bero på att det blev lite sent igår. Men optimismen är kvar och viljan att komma tillbaka till arbetet igen nästa vecka.

Nu ska jag snart köra en runda till Immeln och sen blir det att kolla på fotboll. Min klubb spelar DM-match idag. Ska bli kul att kolla lite Live-fotboll igen. Dessförinnnan ska min lillebror göra ett domartest för att bli seniordomare. Jag hoppas allt går bra och håller alla tummar och tår. Men jag vet att det kommer att gå bra för han är grymt duktig på det han gör!

Allt för nu!

Jag älskar solen!

Idag har jag tagit mig ut från hemmets lugna o säkra vrå för att ta en fika med Linnéa. Helt underbart att vara ute i solen och bara njuta av att vara. Förkylningen och allt annat jag fått dras med den senaste veckan verkar till slut att ge med sig trots att jag har lite sviter kvar. Men jag är positiv :)
Det är så fantastiskt att vi är på god väg mot våren. Känner det i hela kroppen hur jag fysiskt och mentalt lyfts. Allt blir mycket gladare och skönare. När jag är redo är det dags att börja träna så smått också, men ska inte köra på för hårt i början utan komma igång i lagom takt. Måste ju ta hand om de 3 kilogrammen jag har gått upp de tre senaste månaderna. Tyvärr verkar det inte vara i muskelmassa :) Men jag trivs i alla fall. Hellre gå upp ett par kilo än ner, känner mig frisk.

Jag hoppas att alla njuter av solen för man vet inte hur länge den är framme. NJUT!

Om

Min profilbild

Robert Oredsson

Jag är en nyfiken kille som verkligen gillar att utvecklas o lära mig nya saker. Jobbar som massör, men är även utbildad friskvårdskonsulent. Älskar att jobba med människor.

RSS 2.0